;

Orehoved og Omegns

     Beboerforening

Orehoved landsby Aktivitetskalender Bestyrelsen Nyheder Vedtægter Aktivitetsudvalg Medlemsskab Arrangementer i Orenæs Salonerne Nørre Vedby forum
Orehoved er en mindre landsby med ca. 430 indbyggere (2018). Landsbyen ligger lige ned til Storstrømmen og den gamle (på mere end een måde) Storstrømsbro.
Den første omtale er fra 1509, hvor landsbyen blev omtalt som Orehoffuit

Indtil den seneste kommunalreform var Orehoved en del af Nørre Alslev kommune, men er nu en del af Guldborgsund kommune, hvor Nykøbing F er 'hovedstaden'.
De fleste dagligvarer kan fåes (eller bestilles) i den lokale LetKøb der drives af frivillige. Butikken specialiserer sig i salg af lokale råvarer.
I bil er der 5 minutter til Nørre Alslev, hvor der ligger en Aldi, en Netto, en Rema1000 og en SuperBrugs

I bil er der 10 minutter til Vordingborg, og 20 til Nykøbing F, og hvis man absolut til Københavnstrup, er der 1 time til Ishøj/Vallensbæk..Den offentlige transport er til gengæld ikke noget at råbe hurra for: der findes en ringlinie (linie 781) der korresponderer med skoletiderne, og en buslinie til Vordingborg som passer med ringetiderne for uddannelsesinstitutionerne i Vordingborg (linie 730).

Nærmeste station er Nørre Alslev, hvor der p.t. er timeforbindelse til København; fra Vordingborg er der tog minimum 2 gange i timen.